Software en applicatie-ontwikkeling

Agile / SCRUM

Optimaliseren voor eenvoud is mijn motto. En vaak lukt het me om een complex proces te automatiseren en terug te brengen tot de essentie. Zo levert mijn werk voor de afnemer geld op in plaats van dat het geld kost. Zoiets gaat niet van niks naar 100% maar in stappen. Een agile aanpak met sprints werkt daarvoor het beste. Ik heb ervaring met het werken in en het aansturen van SCRUM teams.

Lange termijn

Software en applicaties maak ik voor de lange termijn. Dat is beter voor klanten en leuker voor mij. Een stabiele basis van Ruby on Rails kan lang mee. Rails applicaties zijn te upgraden naar nieuwe veries van Rails die in de toekomst uitkomen en zo zit je niet ineens met een enorme kostenpost. Rails developers wereldwijd gebruiken dezelfde conventies, dat heeft als voordeel dat applicaties makkelijk zijn over te dragen naar andere developers. Zo ben je niet van een persoon afhankelijk.

Remote werken

Werken op afstand is in opkomst en ik ben er een groot voorstander van. Bedrijven uit het hele land kunnen me inhuren, je hoeft niet in omgeving Eindhoven te zitten. Door online samen te werken kun je makkelijk vaker contact hebben en dwingt je tot een gestructueerde aanpak. Elke ochtend even overleg via Facetime is makkelijker dan elke dag naar kantoor gaan. En actiepunten bijhouden in Trello is makkelijker dan post-its op een whiteboard.


Don't miss these stories: