Maatwerkwebsites

Wat is een maatwerkwebsite?

Een maatwerk website is een website die meer functionaliteit heeft dan een informatieve website. Een boekingssite zoals AirBnB is een goed voorbeeld, naast alle informatie biedt de site ook een zeer uitgebreidde zoekfunctie, reserveringen, betalingen en communicatie tussen huurder en verhuurder. Dit is onmogelijk te maken in een normaal CMS maar een framework als Ruby on Rails is hier juist uitermate geschikt voor. Zelf heb ik Surface Interval gemaakt, een website waar duikers reviews kunnen schrijven over duikshops.

Wanneer Wordpress niet genoeg is

Wordpress kan met plugins enorm ver uitgebreid worden. Maar die verschillende plugins samen laten werken kan een grote uitdaging zijn. Een website gemaakt in Ruby on Rails kan dan een uitkomst zijn. Of een koppeling tussen een website en backend in Ruby on Rails. Zo heb ik een keer een profielensite gemaakt waarbij het beheer van de profielen in de Rails applicatie gedaan werd en daarna werden deze opgehaald en getoond door de  website door middel van een API.

En het design?

Bij een website is het design natuurlijk erg belangrijk. Met Ruby on Rails heb je volledige vrijheid om een prachtige site te maken. Je wordt niet gehinderd door bestaande structuren van een CMS. De implementatie kan op een aantal verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het design door een frontend developer te laten maken. Door samen te werken met een versiebeheersysteem kan er met verschillende disciplines aan hetzelfde project gewerkt worden. Rails is ook compatible met HAML, SLIM en de nieuwste Javascript-frameworks.

Don't miss these stories: